Utsikt från Slottet över parken.

måla i Provence. 18-24 juni 2020

Följ med på en målarvecka till den charmiga byn Bargemon och slottet Château du Reclos för en kreativ och inspirerande vecka i det vackra Provence. Vi bor på det unika gamla slottet och äter alla måltider under lindarna i slottsparken med hänförande utsikt.

Måla i olja eller akryl

Har du målat ett tag utan att komma vidare? Skulle du vilja börja måla och behöver få en bra grund? Den här kursen ger dig verktyg och möjligheter att ta dig vidare i ditt skapande. Vi målar utomhus i den inspirerande slottsmiljön och landskapet. Veckan avslutas med en festlig vernissage i ett av slottets salar.

 

Kursens innehåll

Att vara fri i sitt skapande kan vara svårt när man inte har de kunskaper som behövs. Kursen innehåller en del teknik, om hur olika material fungerar, om vilka verktyg man kan använda. Ju mer kunskaper en konstnär har om verktyg och material, desto friare blir skapandet. Kursen innehåller en mix av tekniska genomgångar med praktiska övningar och eget målande under dagarna. Varje morgon har vi en kort genomgång och samtal om det vi gjort dagen innan.

 

Kursledare Mats Ceder

Kursen leds av Mats Ceder som är verksam som konstnär sedan 70-talet och utbildad vid bl.a. Gerlesborgsskolan i Stockholm. Mats har ateljéer i Simrishamn och i Stockholm och är representerad på företag, institutioner och privata samlingar i Sverige, Europa och USA.

 

Ett slott fyllt av aktiviteter

Om du vill ta en paus i målandet kan du vandra till någon av de charmiga grannbyarna med caféer, restauranger, butiker, livsmedel, apotek och bankomat – där finns allt man behöver. En gång i veckan är det marknad. Du kan bada i slottets lilla källvattenbassäng, eller i stora bassängen i Bargemon, spela tennis, hyra cykel eller bara sitta under lindarna.

 

Välkommen med på en oförglömlig sommarvecka i södra Frankrike!

Här finns mer information och nedan har ni mina kontaktuppgifter.

Mats Ceder. 070-797 05 68

mats@koboltart.com

Kursledare

Mats Ceder

Mats Ceder • Skånegatan 97, SE-116 35 Stockholm • Ateljé: Simris 171, Ribbingsberg, SE-272 91 Simrishamn • Mobile +46 (0)70-7970568

Copyright © Mats Ceder 2019

mats@koboltart.com