Utsikt från Slottet över parken.

Måla i Provence

sommaren 2022

Följ med på en målarvecka till den charmiga byn Bargemon och slottet Château du Reclos i det vackra Provence och njut av en kreativ och inspirerande vecka. Vi bor på det unika gamla slottet från 1600-talet.

Målarkurs i akvarell och pastell.

 

Välkomna till vackra Provence för en målarvecka med Akvarell- och Pastellmåleri.

 

Kursen kommer att behandla teknik och material inom akvarell och pastell. Vi utforskar kombinationer med akvarell, pastell och teckning för att nå nya kreativa uttryck och utveckla vårt målande och seende. Målandet kommer att ske utomhus i den vackra parken som omgärdar slottet och vi kan även bege oss upp till byn Bargemon för att hitta spännande motiv.

 

Ju mer kunskap en konstnär har om teknik och material, desto friare blir skapandet och ju mindre behöver man tänka på materialet. Jag kommer att blanda material- och teknikgenomgångar med praktiska övningar och eget målande under dagarna. Varje morgon efter frukost samlas vi för samtal och genomgångar av det vi gjort dagen innan.

 

Digitalt måleri.

 

För er som har möjlighet att ta med en iPad Pro med Apple pen kommer jag även att visa vad man kan göra med de nya verktyg som kommit på senare år där ni också kan testa några olika appar som jag rekommenderar. Det här blir en lite sidekick till kursen och iPad blir ett komplement och cross-over verktyg i kombination med måleri och teckning på papper. Man kanske skissar i iPad och testar en idé och sen går vidare till akvarell etc på papper, eller tvärtom. Möjligheterna är många.

 

Kursen leds av Mats Ceder som är verksam som konstnär sedan slutet av 70-talet och utbildad vid bl.a. Gerlesborgsskolan i Stockholm. Mats har ateljé i Simrishamn och i Stockholm och är representerad på företag, institutioner och privata samlingar i Sverige, Europa och USA.

 

Från slottet kan du promenera upp till byn Bargemon eller till någon av de charmiga grannbyarna med caféer, restauranger, butiker, apotek och bankomat – där finns allt man behöver. En gång i veckan är det marknad. Du kan bada i slottets lilla källvattenbassäng, eller i stora bassängen i Bargemon, spela tennis, hyra cykel eller bara sitta under lindarna och njuta.

 

Välkommen till en härlig sommarvecka i södra Frankrike!

Mats Ceder. 070-797 05 68

mats@koboltart.com

Mats Ceder • Skånegatan 97, SE-116 35 Stockholm • Studio: Gärsnäsvägen 8, Ribbingsberg, SE-272 91 Simrishamn • Mobile +46 (0)70-7970568

Copyright © Mats Ceder 2021

mats@koboltart.com